Jag har sedan 2009 hållit på med Standup Comedy. Jag gick som 19-årig debutant till final i tävlingen Bungy comedy. Jag har uppträtt på ståuppklubbar i hela landet och på allt från politiska torgmöten till födelsedagskalas och för allt från psykologer till niondeklassare. Jag driver också min egen standupklubb VINKA Comedy Club i Vingåker där jag bor. Hösten 2015 förökade VINKA sig och fick dottern Standupklubben i Örebro och 2018 kom sladdbarnet VINKA Comedy Club Katrineholm. En personlig milstolpe i min karriär nåddes när jag våren 2015 fick göra debut på nationalscenen Norra Brunn. Hösten 2016 uppträdde jag första gången på RAW Comedy Club.

Jag arbetade mellan åren 2010 och 2017 som krönikör på Katrineholms-Kuriren, fram till att tidningen lade ned den lokala redaktionen. Jag har utöver detta även gjort uppdrag som recensent och skrivit reportage. Var 2015 skribent för Vingåkersbladet. Klicka här för att komma till mitt kompletta textarkiv.

Under våren 2014 har jag arbetat som manusförfattare på tv-programmet
Hårdvinklat som gick på TV3 med Kristoffer Appelquist som programledare.

Hösten 2014 tilldelades jag Vingåkers Kommuns ungdomskulturstipendium med motiveringen: “Henrik Källman är trots sin framtoning en modig och driftig ung man som envist genomför sina idéer. Han har genom sin standupklubb VINKA breddat kulturlivet i Vingåker och även satt orten på humorkartan. Dessutom är han själv en populär standupare som också skrivit manus för TV 3.”

Våren 2015 blev jag diplomerad journalist då jag genomförde Grundkurs i praktisk journalistik vid Poppius Journalistskola.

Var 2015-2016 en del av humorpodcasten Pendlarpodden och gjorde 2016 den egna podcasten Ofokuserat med vännerna Tobias Jacobsson och Sven Brundin.

Skriver 2016 manus till reklamkampanj för Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland.

I november 2016 fick jag mitt livs bästa gig när jag blev far till min älskade dotter Stina.

Fick 2017 diplom vid Poppius Journalistskola för genomförd Poddradiokurs.

I mars 2018 startade jag projektet varannan onsdag, ett crowdfundingbaserat projekt (läsarna kan välja att prenumerera) där jag varannan onsdag släpper krönikor när det ekonomiska målet uppfylls. Läs mer på varannanonsdag.com

Startade sommaren 2018 min egen podcasting-studio i Vingåker och där föddes podcasten Förbundskaptenerna. En podcast om svensk fotboll. Se under fliken “förbundskaptenerna”. Senhösten 2018 kom podcast-syskonet och hjärteprojektet Krönikepodden.